DC-yhdistys ry. - DC-Association

07.09.2019:

DC-yhdistyksen operoiman DC-3 OH-LCH:n oikeaan moottoriin tuli voitelujärjestelmän häiriö jäsenlennolla Hyvinkäällä 1.9.2019. Moottorin paluuöljyjärjestelmä vikaantui ja moottorista vuoti öljyä kampikammion huohottimen kautta. Vian ilmettyä lento keskeytettiin ja kone laskeutui turvallisesti Hyvinkään lentokentälle. Molemmat moottorit toimivat koko lennon ajan.

Koska vika on moottorin sisäisessä öljynkierrossa on moottori todennäköisesti irrotettava koneesta ja toimitettava moottorikorjaamolle. OH-LCH pyritään palauttamaan lentokelpoiseksi syyskuun aikana asentamalla siihen varastoituna oleva varamoottori. Työn laajuudesta johtuen moottorinvaihdon tarkkaa kestoa on vaikea arvioida.

13.09.2019:

Kolmosen korjaus Hyvinkäällä on edennyt.

Moottorin öljyvuodon syytä on tutkittu yhteistyössä sen peruskorjanneen amerikkalaisen korjaamon kanssa. Vuodon syy on moottorin sisällä, joten moottori joudutaan lähettämään takuukorjaukseen.

Varamoottori on tuotu Vaasasta Hyvinkäälle. Vallinen moottori irrotetaan ja varamoottori asennetaan tilalle viikolla 38. Työn eteneminen riippuu mm. säästä, joten tarkkaa aikataulua emme voi antaa.

Toivomme, että kone saadaan koekäytettyä ja -lennettyä ennen viikonloppua, jotta pääsisimme takaisin Malmille eikä lisää lentoja tarvitsisi perua.

Tiedotamme lennon varanneita mahdollisimman hyvissä ajoin mikäli joudumme perumaan lisää lentoja.

Pahoittelemme lennon peruuntumisesta aiheutuvaa harmia.

Moottorin öljyvuoto Hyvinkäällä 1.9.2019