• Post last modified:01.07.2020

Koronavirus aiheuttaa edelleen joitakin rajoituksia DC-yhdistyksen toimintaan. Seuraamme valtioneuvoston ohjeita ja toimimme niiden mukaan.

Lentoja on nyt, kun rajoitukset ja suositukset ovat lieventyneet, varattavissa lähes normaalisti. Lentolista täydentyy vielä loppukesän, ulkomaisten lentojen ja muutamien epävarmojen kohteiden osalta.
Ajantasainen tieto löytyy osoitteesta https://dc-ry.fi/jasenlennot/varaa.

Koronavirus-tartuntariskin takia huomioi seuraava:
Euroopan unionin lentoturvallisuusvirasto EASA suosittelee, että et osallistu lennolle jos
o Olet saanut koronadiagnoosin alle 14 päivää ennen lentoa
o Sinulla on ollut koronaoireita viimeisen 8 päivän aikana (kuume, hiljattain alkanut yskä, maku- tai hajuaistin heikentymistä, hengitysvaikeuksia)
o Olet ollut koronaa sairastavan kanssa kasvokkain 1 metrin etäisyydellä yli 15 minuuttia tai fyysisessä kosketuksessa alle 14 päivää ennen lentoa
o Sinun  pitäisikö paikallisten tai maan sisäisten viranomaismääräysten tai ohjeiden mukaisesti olla lentopäivänä karanteenissa

Olemme tehneet muutoksia lentojen järjestämiseen estääksemme parhaamme mukaan koronatartunnat. Jaamme kaikille lennoille tuleville kasvomaskit lennon ajaksi, myös henkilökunta käyttää kasvomaskeja. Desinfioimisainetta varataan käsien puhdistukseen ennen lentoa ja tarvittattaessa myös jälkeen. Kaikki koneen kädensijat ja istuinten käsinojat desinfioidaan aina ennen lentoa. Ohjaamovierailuja ei sallita lentäjien turvallisuuden varmistamiseksi, koska he eivät voi käyttää maskia lennon aikana. Liikkumista koneen sisällä lennon aikana rajoitetaan muutenkin niin, että turvavälit pystytään säilyttämään.

Malmin lentokentän tilanne saattaa tuoda muutoksia lento-ohjelmaan ja lentojen hintoihin.

Pysytään terveinä.

Uutisia, koronan vaikutukset